SUA | Procesul lui Donald Trump din Senat ar putea fi amânat

  • 22 Ianuarie 2021 11:58
SUA | Procesul lui Donald Trump din Senat ar putea fi amânat

Liderul senatorilor republicani Mitch McConnell a propus ca Senatul să acorde echipei de avocați a fostului președinte Donald Trump două săptămâni pentru a se pregăti pentru procesul din Senat, dorind ca acesta să fie amânat până la mijlocul lunii februarie, anunță CNN.

Propunerea făcută de McConnell președintelui democrat al Senatului Chuck Schumer pune sub semnul întrebării calendarul procesului deși rămâne de văzut dacă democrații vor fi de acord cu planul său.

Congresmenii democrați din Camera Reprezentanților pot trimite Senatului rezoluția de punere sub acuzare și procesul ar începe în următoarea zi.

McConnell a declarat pentru CNN că nu a primit încă un răspuns de la Chuck Schumer „dar discutăm în continuare despre asta”.

Negocierile dintre Schumer și McConnell cu privire la proces sunt legate direct de eforturile președintelui Joe Biden de a obține aprobarea nominalizărilor pentru cabinetul său de către Senat și de repartizarea funcțiilor de conducere din comisiile camerei superioare a Congresului american.

Schumer și democrații nu au exclus ideea de a amâna procesul fostului președinte republican atât timp cât vor obține confirmarea miniștrilor lui Biden și o înțelegere pentru împărțirea puterii în Senat.

Partidul Republican încă deține controlul asupra comisiilor din Congres până la încheierea unei noi înțelegeri de împărțire a lor, lucru care îi oferă un avantaj lui McConnell în negocieri.

Camera Reprezentanților a votat în 13 ianuarie punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la insurecție, mai mulți aleși republicani sfidând linia de partid și votând pentru acuzarea fostului președinte republican.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău