SUA | Președintele Trump a ordonat coborârea drapelelor în bernă, după atacul de la Capital Gazette

  • 03 Iulie 2018 20:01
SUA | Președintele Trump a ordonat coborârea drapelelor în bernă, după atacul de la Capital Gazette

Președintele american Donald Trump a ordonat ca drapelele de la Casa Albă și de la toate instituțiile publice, ambasadele și facilitățile militare ale SUA să fie coborâte marți în bernă în semn de omagiu pentru cei cinci angajați ai publicației Capital Gazette din Maryland împușcați mortal săptămâna trecută, relatează dpa.

"Țara noastră împărtășește suferința celor afectați de atacul de la ziarul Capital Gazette din Annapolis, Maryland", se arată într-un comunicat al președintelui, în care se adaugă că steagurile vor fi coborâte în bernă "ca semn al respectului solemn pentru victimele acestui îngrozitor act de violență".

Patru ziariști și un asistent de vânzări au fost uciși în redacția ziarului de un individ care a deschis focul asupra lor, supărat, se pare, după publicarea unui articol ce dezvăluia că a hărțuit o femeie în 2011.

În pofida tragediei, ziarul a continuat să apară, pe fondul unui val de solidaritate din întreaga Americă.

Primarul din Annapolis, Gavin Buckley, a afirmat luni că Donald Trump a refuzat coborârea drapelelor în bernă. Într-un interviu acordat Capital Gazette, Buckley a calificat incidentul drept un "atac asupra presei".

Donald Trump lansează frecvent critici împotriva media și susține despre publicațiile care nu-i sunt pe plan că promovează "fake news", numindu-le "dușmani ai poporului".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău