SUA: Președintele Trump a anunțat demisia secretarului american al Justiției William Barr

  • 15 Decembrie 2020 08:22
SUA: Președintele Trump a anunțat demisia secretarului american al Justiției William Barr

Președintele Donald Trump a anunțat luni că procurorul general William Barr își va părăsi slujba chiar înainte de Crăciun, iar adjunctul acestuia, Jeff Rosen, va prelua funcția de secretar al Justiției, informează marți Reuters, preluat de Agerpres.

"Bill va pleca chiar înainte de Crăciun pentru a petrece sărbătorile cu familia sa, adjunctul secretarului Justiției Jeff Rosen, o persoană incredibilă, va asigura interimatul", a scris pe Twitter președintele în exercițiu, potrivit AFP.

Astfel, secretarul american al Justiției părăsește funcția cu o lună înainte ca președintele ales Joe Biden să preia oficial funcția de președinte al SUA.

Într-o scrisoare adresată președintelui Trump, William Barr scrie că își va părăsi funcția pe 23 decembrie.

Această scrisoare vine la scurt timp după ce Barr l-a informat pe președinte cu privire la evaluarea de către Departamentul de Justiție a acuzațiilor de fraudă electorală din partea echipei de campanie a lui Trump în privința alegerilor din 2020. Barr a promis că acuzațiile "vor fi urmărite în continuare".

În scrisoare, Barr a lăudat, de asemenea, ceea ce a numit reușite istorice ale președintelui Donald Trump, afirmând că acesta a contribuit la creșterea economiei, la consolidarea armatei și la reducerea imigrației ilegale.

Soarta lui Barr în ultimele zile ale administrației Trump a fost pusă sub semnul întrebării după ce acesta a spus săptămâna trecută că o anchetă a Departamentului de Justiție nu a găsit niciun semn de fraudă majoră în alegerile din noiembrie, contrazicând astfel afirmațiile false ale președintelui Donald Trump.

Drept răspuns, echipa juridică a președintelui Trump l-a acuzat pe Barr că ancheta nu a fost realizată în mod corect.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău