SUA | Președintele Joe Biden a promulgat legea apărării pe anul 2022

  • 27 Decembrie 2021 19:32
SUA | Președintele Joe Biden a promulgat legea apărării pe anul 2022

Președintele american Joe Biden a promulgat Legea privind autorizarea în domeniul apărării naționale (NDAA) pentru anul fiscal 2022, care autorizează cheltuieli pentru apărare în valoare de 770 de miliarde de dolari, a anunțat luni Casa Albă, transmite Reuters.

Anterior în această lună, Senatul și Camera Reprezentanților au votat covârșitor în favoarea legii.

NDAA este urmărită atent de numeroase entități întrucât de șase decenii este adoptată în fiecare an și tratează o gamă largă de chestiuni.

Autorizând creșterea cu aproape 5% a cheltuielilor militare comparativ cu anul trecut, NDAA pentru anul fiscal 2022 este un compromis după negocieri intense între democrații și republicanii din Congresul SUA, după ce între aceștia au apărut diferende despre politica față de China și Rusia, scrie Agerpres.

Creșterea include majorarea plăților cu 2,7% pentru trupele americane și achiziții suplimentare pentru Forțele navale și aeriene.

NDAA include, de asemenea, sumele de 300 de milioane de dolari pentru Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei, care furnizează sprijin forțelor armate ucrainene, 4 miliarde de dolari pentru Inițiativa de apărare europeană (EDI) și 150 de milioane de dolari pentru cooperarea pentru securitatea în regiunea Baltică.

În privința politicii față de China, sunt prevăzute 7,1 miliarde de dolari pentru Inițiativa de descurajare în Pacific și o declarație de sprijin al Congresului pentru apărarea Taiwanului, dar și interdicția ca Pentagonul să achiziționeze produse realizate cu ajutorul muncii forțate din regiunea chineză Xinjiang. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău