SUA | Președintele Biden i-a comunicat premierului Netanyahu îngrijorarea sa cu privire la continuarea escaladării violențelor

  • 16 Mai 2021 11:38
SUA | Președintele Biden i-a comunicat premierului Netanyahu îngrijorarea sa cu privire la continuarea escaladării violențelor

Președintele american Joe Biden și-a exprimat sâmbătă profunda sa îngrijorare cu privire la continuarea escaladării violenței, reafirmându-și sprijinul pentru "dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas", într-un dialog telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmite AFP.

Președintele Biden și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la "siguranța jurnaliștilor" după ce o lovitură israeliană a distrus o clădire-turn cu 13 etaje din Gaza care adăpostea mai multe media internaționale, inclusiv sediul agenției americane AP, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

"Președintele și-a reafirmat sprijinul ferm pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas și ale altor grupări teroriste din Gaza" și "a condamnat aceste atacuri aleatorii asupra orașelor din Israel", conform comunicatului de presă.

Liderul de la Casa Albă "și-a exprimat, de asemenea, profunda îngrijorare cu privire la violența în cadrul comunitățile din Israel. El a lăudat declarațiile prim-ministrului și ale altor lideri care se opun unor astfel de acțiuni de ură".

Biden a "remarcat, de asemenea, că actuala fază a conflictului a costat în mod tragic viața unor civili israelieni și palestinieni, inclusiv a unor copii".

Președintele american și-a exprimat, în final,"sprijinul pentru măsuri ce permit poporului palestinian să se bucure de demnitate, securitate, libertate și oportunități economice pe care le merită și și-a afirmat sprijinul pentru soluția celor două state".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău