SUA pregătesc investiții de până la 100 de milioane de dolari în România pentru modernizarea bazei Mihail Kogălniceanu

  • 09 Mai 2017 11:36
SUA pregătesc investiții de până la 100 de milioane de dolari în România pentru modernizarea bazei Mihail Kogălniceanu Sursa: MApN

Statele Unite pregătesc investiții cuprinse între 25 și 100 de milioane de dolari pentru modernizarea Bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, situată în județul Constanța, existând planuri de construire a unui terminal multifuncțional și a unor capacități suplimentare de stocare a carburanților.

“Contractul prevede elaborarea unui plan și construirea unor noi facilități multifuncționale, a unui nou terminal cargo și a unor noi capacități de stocare a carburanților“, precizează Districtul european pentru inginerie al Armatei SUA, potrivit unui site guvernamental american – Federal Business Opportunities, relatează Gândul.info și Digi24.

Armata americană intenționează să construiască un alt terminal feroviar cargo, un alt sistem de alimentare cu apă, un alt terminal aeroportuar militar, un centru de operațiuni, spații de stocare și măsuri de îmbunătățire a infrastructurii bazei militare.

“Obiectivele contractului vizează modernizarea generală, îmbunătățirea protecției mediului, optimizarea măsurilor de securitate, a infrastructurii utilitare și a designului”, precizează Armata SUA.

Valoarea estimată a proiectului de modernizare a Bazei Mihail Kogălniceanu este cuprinsă între 25 și 100 de milioane de dolari și ar trebui finalizate în trei ani de la ordinul de începere.

Din documentul în care sunt descrise investițiile dorite de americani rezultă și că firmei contractoare îi va revine misiunea de a construi drumuri și de a realiza conectarea la utilități. „Drumurile și, în special, conectarea la utilități sunt esențiale pentru utilizarea fiecărui obiectiv și, de aceea, trebuie asigurate la debutul proiectului sau înainte”, se arată în document.

Conform unor date din 2009, SUA investise până la acel moment în baza de la Kogălniceanu 48 milioane de dolari.

Sursa: CaleaEuropeana

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău