SUA | Persoanele vaccinate nu vor mai purta mască nici pe stradă, nici în interior. Joe Biden: O zi măreață pentru America. Vom zâmbi din nou

  • 14 Mai 2021 08:48
SUA | Persoanele vaccinate nu vor mai purta mască nici pe stradă, nici în interior. Joe Biden: O zi măreață pentru America. Vom zâmbi din nou

Americanii vaccinați pot renunța definitiv la masca de protecție, atât în exteriror, cât și în interior. ”Este o zi măreață pentru America”, a declarat președintele Joe Biden odată cu anunțul făcut de oficialii americani. În momentul anunțului, președintele și-a dat jos masca în Biroul Oval, unde se afla alături de parlamentarii republicani, relatează BBC, potrivit hotnews.ro.

”Nu am terminat încă. Încă pierdem vieți omenești, pentru că nu avem suficiente persoane vaccinate. Trebuie să ajungem la 72% din populația adultă vaccinată până la 4 iulie. Trebuie să combatem pandemia aici, dar și peste graniță. Mai avem de muncă. Dar așa cum am mai spus, oricât de dură a fost pandemia, vom reuși. Vom reconstrui economia, ne vom întoarce la normalitate, ne vom lua viețile normale înapoi, vom râde din nou, ne vom bucura și vom zâmbi din nou”, a spus Biden, potrivit sursei citate.

Există însă și câteva excepții de la regula revenirii la normalitate: masca va fi purtată în locurile aglomerate-în autobuze, avioane sau în spital. Administrația Biden s-a confruntat cu o presiune publică tot mai mare în sensul relaxării restricțiilor pentru persoanele complet imunizate.

În același timp, președintele Federației Profesorilor Americani (organizație cu 1,7 milioane de membri) a cerut ca toate școlile să fie complet redeschise în această toamnă.

Apelul său vine în contextul în care vaccinul Pfizer a fost aprobat pentru administrarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Numărul cazurilor Covid au scăzut constant în SUA, atingând un minimum față de septembrie anul trecut. Și numărul deceselor a înregistrat aceeași tendință, ajungând la cel mai mic prag din aprilie anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău