SUA oferă Ucrainei un nou ajutor umanitar de peste 374 de milioane de dolari

  • 22 Decembrie 2022 09:39
SUA oferă Ucrainei un nou ajutor umanitar de peste 374 de milioane de dolari

Guvernul Statelor Unite, prin Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a oferit Ucrainei asistență umanitară suplimentară de peste 374 de milioane de dolari - transmite Ukrinform, citat de Rador.

"După întâlnirea cu președintele Volodimir Zelenski, președintele Joe Biden a anunțat că Statele Unite, prin USAID, au oferit peste 374 de milioane de dolari sub formă de asistență umanitară suplimentară ca răspuns la nevoile în curs cauzate de războiul împotriva Ucrainei" - se arată într-un comunicat al USAID.

Agenția notează că acest ajutor de salvare vine într-un moment crucial, deoarece atacurile rusești asupra infrastructurii civile au lăsat oamenii din multe comunități fără acces la adăpost sigur, hrană, apă și alte servicii de bază în timpul iernii.

De la începutul invaziei ruse la scară largă, guvernul SUA a oferit ajutor umanitar de peste 1,9 miliarde de dolari, pentru a sprijini oamenii din Ucraina și pe cei care au plecat în țările vecine, inclusiv peste 1,4 miliarde de dolari sub formă de ajutor umanitar prin USAID. Ukrinform amintește că Ucraina a primit recent 105 echipamente energetice din partea USAID, în valoare de peste 100.000 de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău