SUA oferă 2,6 milioane de dolari pentru renovarea poligonului Academiei „Ștefan cel Mare”

  • 24 Iunie 19:34
SUA oferă 2,6 milioane de dolari pentru renovarea poligonului Academiei „Ștefan cel Mare”

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde se antrenează actualii și viitorii polițiști, va fi modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație. Renovările, care se vor face în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA), vor dura doi ani de zile. Bugetul alocat se ridică la aproximativ 2,6 milioane de dolari.

Potrivit MAI, actualele condiții nu mai corespund cerințelor moderne de formare profesională. După reparație, mediul pentru antrenamente se va îmbunătăți, precizează sursa citată, iar polițiștii vor putea exersa mânuirea armelor de foc, inclusiv prin simularea unor situații cu care se pot confrunta în activitatea lor profesională – de la cazuri de violență la operațiuni ample de reținere a infractorilor înarmați.

Astfel, în urma remodelării spațiului, va fi amenajat un poligon de tir cu o lungime de 25 de metri, precum și un poligon de tragere virtuală. Proiectul va asigura reabilitare spațiilor poligonului de tragere, schimbarea rețelelor inginerești, instalarea unui nou sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, în conformitate cu standardele de sănătate și mediu. După renovare și dotare, poligonul va putea găzdui competiții de trageri la tir atât la nivel național, cât și internațional.

Acest proiect marchează un pas semnificativ în fortificarea abilităților profesionale ale angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Cu sprijinul valoros al Guvernului SUA și PNUD, vom dota personalul MAI cu cunoștințele și instrumentele necesare pentru a face față provocărilor actuale și viitoare, asigurând totodată respectarea drepturilor omului și a standardelor internaționale. Investiția în pregătirea profesională a polițiștilor noștri este o investiție în siguranța cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Adrian Efros, Ministrul Afacerilor Interne.

Prin acest nou proiect, avansăm parteneriatul cu Guvernul SUA și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova în abilitarea profesională a ofițerilor de poliție pentru a deveni capabili să asigure securitatea comunității și să insufle sentimentul de siguranță, câștigând încrederea oamenilor”, a afirmat Daniela Gasparikova, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost edificat în anul 1983. Până în prezent, acesta nu a fost niciodată renovat capital, fiind întreținută doar capacitatea funcțională a poligonului, precizează MAI.

„Ministerul Afacerilor Interne și Poliția Republicii Moldova au o colaborare îndelungată cu Guvernul Statelor Unite și PNUD. Pe parcursul anilor au fost realizate mai multe activități menite să consolideze capacitățile instituționale și profesionale ale angajaților poliției, pentru a asigura un mediu sigur pentru fiecare bărbat și femeie din Republica Moldova și pentru a spori nivelul de încredere al populației în poliție”, se mai arată în comunicatul de presă al MAI. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău