SUA | O femeie care ar fi încercat să vândă laptopul lui Nancy Pelosi a fost arestată

  • 19 Ianuarie 2021 13:43
SUA | O femeie care ar fi încercat să vândă laptopul lui Nancy Pelosi a fost arestată

Autoritățile federale americane au arestat o femeie din Pennsylvania care ar fi încercat să fure laptopul sau un hard drive din biroul șefei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie, au relatat media americane, citate marți de Reuters, potrivit Agerpres.

Riley June Williams, care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA și comportament violent, a fost arestată luni, a informat Associated Press, citând un reprezentant al Departamentului Justiției.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat că Williams apare pe o înregistrare video în care sustrage ''un laptop sau hard drive'' din biroul lui Pelosi. În prezent se investighează dacă ea a încercat să vândă echipamentul către serviciile de informații ruse.

Cotidianul The New York Times a relatat că Riley June Williams s-a predat luni unei secții de poliție locală.

FBI a primit un pont de la o persoană care s-a prezentat drept fostul partener al lui Williams. Acesta a declarat că Riley June Williams ''intenționează să trimită computerul unui prieten din Rusia, care apoi plănuia să îl vândă serviciilor de informații externe ruse, SVR'', indică declarația respectivă.

Anterior, FBI a anunțat că se pare că Williams își dezactivase numărul de telefon, își închisese conturile de social media și își părăsise domiciliul de lângă Harrisburg, statul Pennsylvania, unde locuia împreună cu mama sa.

Sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, la 6 ianuarie, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliția la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puțin cinci persoane, printre care un ofițer din poliția Capitoliului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău