SUA | O deputată pro-Trump, suspendată o săptămână de pe Twitter pentru dezinformare privind vaccinurile anti-COVID

  • 10 August 2021 19:30
SUA | O deputată pro-Trump, suspendată o săptămână de pe Twitter pentru dezinformare privind vaccinurile anti-COVID

Deputata republicană Marjorie Taylor-Greene, susținătoare ferventă a fostului președinte Donald Trump, are contul de Twitter suspendat o săptămână pentru un mesaj "înșelător" de opoziție față de vaccinurile anti-COVID, a anunțat marți compania californiană, relatează AFP.

Postarea în cauză, care datează de luni, cere agenției americane a medicamentelor să nu aprobe definitiv vaccinurile anti-COVID, care "nu funcționează", potrivit deputatei. Twitter a atașat un mesaj sub acest tweet, caracterizându-l drept "înșelător" și invitându-i pe utilizatori să consulte informațiile furnizate de autoritățile sanitare, scrie Agerpres.

"Tweet-ul în chestiune a fost etichetat în legătură cu politica noastră privind informațiile înșelătoare pe tema COVID-19", a afirmat un purtător de cuvânt al Twitter într-un comunicat către AFP.

"Contul va fi în modul lectură timp de o săptămână din cauza încălcărilor repetate ale regulilor Twitter", a precizat purtătoarea de cuvânt.

Regulile Twitter privind dezinformarea în legătură cu COVID-19 stipulează că o suspendare de șapte zile este consecința unei a patra încălcări a acestora.

În cazul unei a cincea infracțiuni, aleasa din Georgia riscă suspendarea definitivă a contului său de Twitter.

Marjorie Taylor-Greene nu a răspuns marți unei solicitări a AFP de a comenta informația.

În februarie, ea și-a cerut scuze pentru că a răspândit teorii conspiraționiste care i-au adus excluderea din două comisii ale Camerei Reprezentanților.

Două luni mai târziu, ea a provocat o nouă controversă comparând obligativitatea portului măștii cu cea pe care o aveau evreii în timpul nazismului de a purta steaua galbenă.

Înainte de a fi aleasă în Congres în noiembrie, această susținătoare devotată a lui Donald Trump s-a mai întrebat și dacă mai multe atacuri armate sunt reale, suspectând niște înscenări care vizau înăsprirea legislației privind armele de foc, și și-a exprimat îndoiala asupra unei părți a atentatelor de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, ea a afirmat în 2019 că președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, este vinovată de "trădare", o infracțiune care potrivit ei "este pasibilă de pedeapsa cu moartea".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău