SUA: O comisie senatorială va începe la 12 octombrie audierea de confirmare a lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

  • 06 Octombrie 2020 09:31
SUA: O comisie senatorială va începe la 12 octombrie audierea de confirmare a lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Comisia judiciară a Senatului american a anunțat luni că la 12 octombrie va începe audierea de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett, nominalizată de președintele Donald Trump la Curtea Supremă, comisia punând astfel capăt speculațiilor că un focar de coronavirus ar putea modifica programul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Senatorul republican Lindsey Graham, președintele comisiei, a anunțat că audierea va începe la 12 octombrie, la ora locală 09:00 (13:00 GMT).

Deschizând luni ședința Senatului, liderul majorității republicane, Mitch McConnell, a afirmat că Senatul va acționa 'cu toată viteza înainte' pentru a o confirma pe Barrett. El a precizat că, din cauza coronavirusului, activitatea se va desfășura în format hibrid, unii membri urmând să lucreze online.

Doi membri ai comisiei, republicanii Thom Tillis și Mike Lee, au fost testați pozitiv la coronavirus după ce amândoi s-au aflat la Casa Albă pe 26 septembrie, când Trump a prezentat-o pe Barrett drept nominalizata sa la postul rămas liber prin decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg luna trecută.

Și alți participanți la evenimentul de la Casa Albă - unde mulți nu au purtat măști de protecție - au fost confirmați cu coronavirus.

Senatorul McConnell a mai spus că Senatul se va afla într-o pauză timp de cel puțin două săptămâni, însă audierea lui Barrett va merge înainte, republicanii dorind să o confirme la Curtea Supremă înaintea scrutinului prezidențial de pe 3 noiembrie, la care Trump speră să fie reales. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău