SUA | O comisie de experți recomandă autorizarea vaccinului Johnson & Johnson

  • 27 Februarie 2021 10:35
SUA | O comisie de experți recomandă autorizarea vaccinului Johnson & Johnson

Un comitet de experți a recomandat în unanimitate vineri autorizarea de urgență în Statele Unite a vaccinului cu doză unică al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani, notează AFP, potrivit Agerpres.

Avizul acestui comitet, alcătuit în principal din oameni de știință independenți, este consultativ, dar vine în sprijinul autorizării probabile a vaccinului de către autoritățile sanitare americane, așteptată în curând.

Aceasta va fi emisă de Agenția americană pentru medicamente (FDA). Pentru Pfizer și Moderna, autorizația a fost acordată a doua zi după emiterea avizului favorabil al comitetului.

Milioane de doze sunt pregătite pentru a fi distribuite în toată țara cu începere de săptămâna viitoare.

Grupul de experți a estimat, în cursul unui vot, că beneficiile vaccinului depășesc riscurile utilizării acestuia.

Ei s-au pronunțat după o zi de discuții transmise în direct pe internet și după ce au studiat în detaliu datele testelor clinice.

"Suntem într-o cursă împotriva noilor mutații", a comentat unul dintre ei, doctorul Jay Portnoy, pentru a-și justifica decizia.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui injectare a început deja în Africa de Sud, este așteptat mai ales deoarece se administrează doar într-o singură doză.

Prezintă, de asemenea, are un alt avantaj logistic: poate fi depozitat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuția acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău