SUA nu vor să se alăture coaliției mondiale pentru accesul la vaccinul anti-COVID deoarece este condusă de OMS

  • 02 Septembrie 2020 18:27
SUA nu vor să se alăture coaliției mondiale pentru accesul la vaccinul anti-COVID deoarece este condusă de OMS

Casa Albă a declarat marți că Statele Unite nu se vor alătura mecanismului pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19 (COVAX), menționând legătura acestui proiect cu o Organizație Mondială a Sănătății (OMS) "coruptă", scrie Agerpres.

Peste 170 de țări se află în discuții pentru a se alătura acestei inițiative, cunoscută drept COVAX, care a primit deja o contribuție de 400 de milioane de euro sub formă de garanții din partea Comisiei Europene.

Mecanismul COVAX, condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) și OMS, urmărește să accelereze dezvoltarea și fabricarea de vaccinuri împotriva COVID-19 și să garanteze un acces corect și echitabil pentru fiecare țară din lume.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat într-un comunicat publicat marți că SUA "nu vor fi constrânse de organizații multilaterale influențate de o Organizație Mondială a Sănătății coruptă și de China".

"Acest președinte (Donald Trump) va depune toate eforturile pentru a se asigura ca orice nou vaccin este în conformitate cu standardele FDA (Food and Drug Administration) pentru siguranță și eficacitate, și este testat temeinic și salvează vieți", a adăugat Deere.

Decizia Statelor Unite vine după ce administrația Donald Trump s-a retras din OMS în iulie, susținând că Beijingul are o influență prea mare în cadrul organizației și că vrea să urmeze strategia "go-it-alone" (să acționeze singură) pentru dezvoltarea unui vaccin.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău