SUA nu vor acorda vize studenților străini înscriși la universitățile care vor continua cursurile online

  • 07 Iulie 2020 11:04
SUA nu vor acorda vize studenților străini înscriși la universitățile care vor continua cursurile online

Statele Unite nu vor acorda viză studenților străini înscriși în instituții de învățământ care vor continua cursurile numai online după vacanța de vară 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, au anunțat lunii serviciile americane de migrație, scrie Agerpres, citând AFP.

Studenții deja prezenți pe teritoriul american "trebuie să părăsească țara ori să ia alte măsuri, ca înscrierea la o școală oferind cursuri în persoană pentru a-și putea păstra statutul legal", a preciza poliția Vămilor și Imigrației (ICE) într-un comunicat.

Când unitățile de învățământ vor opta pentru un model "hibrid", ele vor trebui să certifice că studenții lor străini sunt înscriși la maximul posibil de cursuri în persoană pentru ca aceștia să își poată conserva dreptul de ședere.

Sunt avute în vedere vizele F1 (pentru studii academice) sau M1 (pentru pregătire profesională).

Ca și restul țării, universitățile americane, care au în medie 5,5% studenți străini și depind în mare măsură de taxele de școlarizare, și-au închis porțile în martie și au trecut la învățământul online pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului.

În lipsa unui vaccin, unele dintre acestea, ca Universitatea de Stat din California (CSU) sau prestigioasa Universitate Harvard, au anunțat că își vor continua cursurile 100% online după vacanța de vară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău