SUA | Miliardarul Tom Steyer, al 24-lea candidat democrat în cursa pentru Casa Albă

  • 09 Iulie 2019 19:00
SUA | Miliardarul Tom Steyer, al 24-lea candidat democrat în cursa pentru Casa Albă

Miliardarul american Tom Steyer, care a finanțat o campanie foarte activă în favoarea unei proceduri de destituire a lui Donald Trump, a anunțat marți că se alătură celor peste 20 de candidați la învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din 2020, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Americanii sunt profund decepționați și răniți de modul în care sunt tratați de cei pe care îi percep drept elitele puternice de la Washington", a declarat Tom Steyer, în vârstă de 62 de ani, în clipul video în care își anunță candidatura. "Trebuie să punem capăt controlului asupra politicii noastre de către marile companii", a adăugat el.

Miliardarul a anunțat în ianuarie că va renunța să candideze pentru a se concentra asupra campaniei sale pentru destituirea președintelui republican. Însă marți el nu a făcut referire la acest lucru.

"Ceva nu funcționează la Washington și nu vorbesc numai de Donald Trump. Vorbesc despre banii marilor companii și despre sistemul nostru politic deficitar", a postat el pe Twitter.

Tom Steyer a investit mult în organizația "Need To Impeach", care militează în favoarea lansării unei proceduri de destituire împotriva lui Donald Trump. El a mai înființat în 2013 un grup, "NextGen America", care încearcă să mobilizeze tinerii alegători și să lupte împotriva schimbării climatice.

El a explicat pe site-ul său că a fost, împreună cu soția sa Kathryn Taylor, "printre primii" care s-au angajat să doneze "grosul averii lor din timpul vieții", prin intermediul inițiativei "The Giving Pledge".

Chiar dacă poate cheltui milioane de dolari din propria sa avere pentru campanie, intrarea sa tardivă în alegerile primare democrate reprezintă totuși un serios handicap: el a ratat primele dezbateri de la sfârșitul lui iunie și este posibil să nu corespundă criteriilor de selecție pentru cele următoare, prevăzute la finalul lui iulie, care combină rezultatele din sondaje și numărul de donatori individuali.

Tom Steyer ridică la 24 numărul de candidați democrați la învestitura partidului lor pentru a candida împotriva lui Donald Trump în alegerile prezidențiale americane din noiembrie 2020. Un prim pretendent democrat, Eric Swalwell, a aruncat luni prosopul, după trei luni de campanie.

Primul vot din cadrul alegerilor primare democrate va avea loc în micul stat Iowa, pe 3 februarie 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău