SUA | Mii de manifestanți pe străzile din Minneapolis înainte de procesul din cazul Floyd

  • 08 Martie 2021 08:21
SUA | Mii de manifestanți pe străzile din Minneapolis înainte de procesul din cazul Floyd

În spatele unui coșciug alb acoperit cu trandafiri roșii, mii de persoane au defilat duminică la Minneapolis, în nordul Statelor Unite, pentru a cere "dreptate", cu o zi înainte de procesul polițistului alb care l-a ucis pe afro-americanul George Floyd, notează AFP, citată de Agerpres.

Mulțimea, foarte diversă, a rămas majoritar tăcută în semn de omagiu pentru George Floyd, mort, pe 25 mai, sub genunchiul agentului Derek Chauvin, ieșind din tăcere doar pentru a scanda "Fără dreptate, fără pace!'.

În spatele unei banderole pe care erau scrise ultimele cuvinte ale lui George Floyd, "Nu pot respira", manifestanții au defilat în jurul sediului guvernului local, care va găzdui acest proces cu începere de luni. 

De teama unor posibile incidente odată cu audierile, clădirea a fost înconjurată cu sârmă ghimpată și blocuri din beton. Mii de polițiști și soldați ai Gărzii Naționale au fost, de asemenea, mobilizați.

 În cortegiu, mai mulți manifestanți au afirmat că se tem că Derek Chauvin va scăpa liber după proces și au avertizat că acest lucru nu ar rămâne fără consecințe.

Derek Chauvin este acuzat de "crimă" și "omor prin imprudență". Procesul său, care va fi și cel al metodelor poliției, urmează să înceapă luni cu selecția juraților. Dezbaterile de fond vor începe pe 29 martie, iar verdictul nu este așteptat înainte de sfârșitul lunii aprilie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău