SUA | Migranţii nemulţumiţi de condiţiile de detenţie ar trebui să rămână acasă, spune Donald Trump

  • 04 Iulie 09:54
SUA | Migranţii nemulţumiţi de condiţiile de detenţie ar trebui să rămână acasă, spune Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că migranţilor clandestini care 'nu sunt mulţumiţi' de condiţiile de detenţie ar trebui să li se spună să nu vină în Statele Unite, o reacţie ce survine după ce un raport oficial american a prezentat detalii despre situaţia precară în care sunt ţinuţi migranţii în mai multe centre de la graniţa cu Mexic, transmit AFP şi dpa, preluat de Agerpres.

Raportul, publicat marţi de Inspecţia generală a Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), admite că suprapopularea şi insecuritatea în mai multe centre de retenţie din Texas prezintă un risc pentru migranţii care sunt ţinuţi în aceste condiţii.

Documentul vorbeşte despre lipsa accesului la duşuri, mâncare caldă sau haine de schimb, precum şi despre detenţia prelungită în care sunt ţinuţi migranţii.

'Dacă imigranţii ilegali nu sunt mulţumiţi de condiţiile din centrele de retenţie construite sau renovate rapid, spuneţi-le pur şi simplu să nu vină. Toate problemele vor fi rezolvate!', a scris Trump miercuri, într-o serie de mesaje pe Twitter.

'Mulţi dintre aceşti străini clandestini trăiesc acum mult mai bine decât acolo de unde vin, şi în condiţii mult mai sigure', a adăugat el.

Într-un alt tweet, preşedintele american a lăudat Mexicul, care a acceptat, la presiunea Washingtonului, să întărească controalele la graniţa de nord, că 'face o treabă mult mai bună decât democraţii la frontieră'. 'Mulţumesc Mexicului!', a scris Trump.

Zona de frontieră cunoaşte de mai multe luni o sosire masivă de migranţi din ţările Americi Centrale. În mai, 114.000 de persoane au fost reţinute şi plasate în detenţie după ce au trecut ilegal graniţa.

Condiţiile de viaţă în aceste centre de criză au fost denunţate în ultimele săptămâni de mai multe organizaţii neguvernamentale şi de aleşi democraţi. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chişinău
2,88 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Thu
2 °C
Fri
4 °C
Sat
9 °C
Sun
7 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 12 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2148 -0.0164
USD 17.3404 -0.0115
RON 4.0202 -0.0041
UAH 0.7350 -0.0005
RUB 0.2727 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău