SUA: Mai mulți morți în urma prăbușirii unui bombardier din al doilea război mondial

  • 03 Octombrie 2019 08:52
SUA: Mai mulți morți în urma prăbușirii unui bombardier din al doilea război mondial

Un bombardier din al doilea război mondial, cu 13 persoane la bord, s-a prăbușit miercuri dimineața pe un aeroport din Connecticut, în nord-estul SUA, într-un accident soldat cu un număr deocamdată necunoscut de morți și răniți, conform informațiilor furnizate de poliție și de media locale, citate de AFP.

Bombardierul B-17 s-a prăbușit în jurul orei 10 (14:00 GMT) pe aeroportul Bradley International în timp ce încerca să aterizeze, conform unei postări pe Twitter a Administrației Aviației Federale, agenția americană care supraveghează traficul aerian, care a precizat că aparatul de zbor era pilotat de civili, nu de militari.

Avionul transporta 13 persoane, 10 pasageri și 3 membri ai echipajului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției din statul Connecticut, care la acel moment a precizat că nu poate furniza un bilanț clar al accidentului. O persoană aflată la sol a fost, de asemenea, implicată în accident.

Un purtător de cuvânt al spitalului din orașul Hartford, situat la 25 km sud de aeroport, a anunțat internarea a 6 răniți, dintre care 3 "într-o stare critică".

Cotidianul local The Hartford Courant, care cita surse locale, a indicat că accidentul s-a soldat cu cel puțin 5 morți și 3 persoane grav rănite.

Nu se cunoaște deocamdată cauza accidentului. Aeroportul a fost închis, iar imaginile difuzate pe posturile de televiziune locale arătau un nor imens de fum negru provenind dinspre aeroport, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău