SUA l-au inclus pe liderul Al-Qaida din Siria pe lista teroriștilor globali

  • 12 Aprilie 2023 10:40
SUA l-au inclus pe liderul Al-Qaida din Siria pe lista teroriștilor globali

Statele Unite l-au calificat drept ''terorist global'' pe liderul organizației teroriste Hurras al-Din (HaD), numită și Al-Qaida din Siria, a anunțat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Blinken a spus că Departamentul de Stat american l-a calificat pe cetățeanul iordanian Sami Mahmud Mohammed al-Uraydi - cunoscut și drept Sami Mahmud Mohammad Eridi sau Abu Mahmud al-Shami - ''terorist global desemnat în mod special'' pentru rolul său în organizația Hurras al-Din.

''Grupări precum Hurras al-Din (HaD) sunt vinovate pentru crime, răpiri și violențe contra membrilor unor grupuri religioase minoritare'', a explicat secretarul de stat american.

Antony Blinken a adăugat, de asemenea, că SUA oferă o recompensă de 5 milioane de dolari ''pentru informații privind identificarea sau localizarea lui Al-Uraydi''.

Toate activele din Statele Unite ale acestui terorist sunt supuse sancțiunilor, ceea ce înseamnă că cetățenii și companiile americane au interdicția de a face afaceri cu Al-Uraydi. În practică, acesta va avea dificultăți în desfășurarea tranzacțiilor financiare internaționale.

SUA au desemnat Hurras al-Din drept organizație teroristă în 2019.

În mai anul trecut, Uniunea Europeană a adăugat Hurras al-Din pe lista organizațiilor teroriste, afirmând că această grupare a fost implicată în planificarea unor operațiuni teroriste externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
17
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău