SUA: Karen Bass, prima femeie primar a orașului Los Angeles

  • 17 Noiembrie 2022 09:56
SUA: Karen Bass, prima femeie primar a orașului Los Angeles

Karen Bass a fost aleasă miercuri primar al orașului Los Angeles, potrivit presei americane, devenind prima femeie la conducerea celui de-al doilea cel mai mare oraș din Statele Unite, relatează AFP.

Democrată ferventă, Karen Bass a câștigat în fața dezvoltatorului imobiliar și fost membru al Partidului Republican, Rick Caruso, care a investit 100 de milioane de dolari din veniturile proprii în această cursă electorală.

După numărarea a trei sferturi din voturi, Karen Bass a înregistrat un avans de aproximativ 46.500 de voturi, potrivit unui bilanț publicat miercuri. Un avans pe care presa locală l-a calificat drept 'insurmontabil'. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 5 decembrie, transmite Agerpres.

Originară din Los Angeles, Karen Bass se bucură de o reputație solidă în orașul ei natal. Foarte implicată în viața comunității locale, ea a fost aleasă în parlamentul statului California, apoi în Camera Reprezentanților. Karen Bass îi succede la conducerea metropolei americane lui Eric Garcetti, care a ocupat funcția din 2013.

La 69 de ani, Karen Bass va conduce un oraș care se confruntă cu probleme, zeci de mii de oameni fără adăpost, dintre care unii cu probleme de sănătate mintală sau dependențe. Dar ea va conduce și un oraș care se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice din 2028 și care are o industrie culturală înfloritoare.

Karen Bass va fi prima femeie primar din Los Angeles, dar nu și primul primar de culoare al orașului. Tom Bradley, ales în 1973, a deținut această funcție timp de două decenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău