SUA își întăresc dispozitivul militar în Orientul Mijlociu, cu sisteme THAAD și baterii Patriot

  • 22 Octombrie 2023 13:00
SUA își întăresc dispozitivul militar în Orientul Mijlociu, cu sisteme THAAD și baterii Patriot

Statele Unite ale Americii au anunțat sâmbătă seara că își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu din cauza „escaladărilor recente ale Iranului și forțelor sale complice” în regiune, transmit duminică Agerpes, care preia AFP, dpa și Reuters.

Un sistem de apărare antirachetă la mare altitudine (THAAD), precum și mai multe baterii de rachete sol-aer Patriot vor fi desfășurate „în întreaga regiune”, a anunțat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat de presă.

Summitul pentru Pace pentru Gaza și „chestiunea palestiniană” organizat de Egipt în așa-numita Noua Capitală Administrativă, la est de Cairo, s-a încheiat sâmbătă fără o declarație finală comună din partea celor 34 de țări și organizații internaționale care au participat la întâlnire. Egiptul, țara care a convocat întâlnirea, a emis totuși o notă în care a mulțumit pentru efortul de a căuta un consens mai presus de pozițiile politice sau religioase.

În schimb, Israelul a criticat sâmbătă acest summit pentru că nu a venit cu o condamnare directă împotriva grupării islamiste Hamas. „Este regretabil că, până și atunci când s-au confruntat cu asemenea atrocități îngrozitoare, au existat unii oameni care au avut dificultăți în a condamna terorismul sau a recunoaște pericolul”, a transmis într-un comunicat Ministerul de Externe israelian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău