SUA își exprimă dezamăgirea privind decizia UE de a impune tarife vamale suplimentare

  • 10 Noiembrie 2020 08:53
SUA își exprimă dezamăgirea privind decizia UE de a impune tarife vamale suplimentare

Robert Lighthizer, reprezentantul american pentru Comerț (USTR), și-a exprimat luni dezamăgirea privind decizia Uniunii Europene de a impune tarife vamale suplimentare pentru produse americane, dar s-a abținut să amenințe că SUA vor reacționa cu noi acțiuni, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Luni, vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a informat că UE va impune tarife vamale suplimentare, de până la patru miliarde de dolari, pentru avioanele din SUA și alte importuri, din cauza subvențiilor ilegale acordate de Washington producătorului de avioane Boeing.

În 26 octombrie Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a autorizat, în mod oficial, Uniunea Europeană să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane.

Luna trecută, Lighthizer avertiza că orice decizie a Bruxelles-ului de a impune tarife vamale suplimentare va forța SUA să răspundă, dar scurta declarație publicată luni nu conține o astfel de amenințare, ci prezintă negocierile dintre cele două părți pentru rezolvarea îndelungatei dispute.

Decizia de luna trecută a OMC, în beneficiul UE, vine la aproximativ un an după ce instituția a acordat SUA dreptul de a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari, din cauza subvențiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus.

De peste 10 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing și Airbus, cu privire la subvențiile acordate de SUA și Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău