SUA interzic oficial echipamentele de telecomunicații chineze

  • 26 Noiembrie 2022 14:02
SUA interzic oficial echipamentele de telecomunicații chineze

Autoritatea americană de reglementare în domeniul telecomunicațiilor (FCC) a anunțat vineri că interzice echipamente și servicii de telecomunicații furnizate de cinci companii chineze, printre care Huawei și ZTE, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Decretul vizează companii considerate o amenințare la securitatea națională a SUA și privește vânzarea oricărui nou produs pe teritoriul american, nemaipermițând obținerea autorizației de intrare pe piață, screie G4Media.

Măsura vizează Huawei și ZTE, supuse deja și în trecut unor reguli similare, precum și Dahua și Hikvision, care furnizează echipamente de supraveghere video, și Hytera, specializată ăn echipamente radio.

Produsele deja autorizate de FCC vor continua să existe pentru moment.

„Aceste noi reguli reprezintă o parte importantă a acțiunilor adoptate pentru a proteja poporul american împotriva amenințărilor la adresa securității naționale care implică echipamente de telecomunicații”, a declarat președinta FCC, Jessica Rosenworcel, citată într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare analizează de asemenea posibilitatea de a reevalua autorizațiile deja acordate, precum și procedurile de revizuire a interdicțiilor anunțate.

Continuând o politică a predecesorului său republican Donald Trump, președintele democrat Joe Biden a adoptat o poziție fermă față de companiile chineze de telecomunicații, suspectate de spionaj în favoarea Beijingului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău