SUA îndeamnă țările partenere să accelereze ajutorul financiar acordat Ucrainei

  • 12 Octombrie 2022 08:15
SUA îndeamnă țările partenere să accelereze ajutorul financiar acordat Ucrainei

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat țările partenere și aliații Statelor Unite, marți, cu ocazia unei întâlniri cu ministrul ucrainean la finanțelor, Serghei Marcenko, să accelereze plățile financiare către Ucraina și să-și intensifice ajutorul acordat, notează AFP.

"Facem apel la partenerii și aliații noștri să ni se alăture pentru a-și plăti rapid angajamentele existente față de Ucraina și pentru a-și intensifica eforturile lor", a declarat Janet Yellen care l-a primit la Washington pe omologul său ucrainean.

Aceasta este, a precizat ea, atât pentru "a ajuta Ucraina să-și mențină serviciile guvernamentale esențiale", dar și pentru "a începe să construiască și să se redreseze".

Secretarul Trezoreriei a subliniat astfel că Statele Unite vor începe "să plătească guvernului ucrainean în următoarele săptămâni cele 4,5 miliarde de dolari de ajutor bugetar adoptat de Congres pe 30 septembrie".

"Ne angajăm să vă oferim această finanțare cât mai curând posibil, pentru că știm cât de important este să vă susținem rezistența curajoasă la invazia ilegală a Rusiei", a adăugat ministrul american.

Acest pachet face parte dintr-un ajutor mai mare de 12,3 miliarde de dolari acordat Ucrainei în cadrul unui vot care a validat și bugetul Statelor Unite pentru sfârșitul anului și a evitat oprirea serviciilor federale, transmite Agerpres.

Și "vom continua să vă sprijinim", a promis Janet Yellen, citată de AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău