SUA încurajează alte țări să-și dezvolte propriile strategii de securitate cibernetică

  • 18 Aprilie 2018 12:31
SUA încurajează alte țări să-și dezvolte propriile strategii de securitate cibernetică

Statele Unite ale Americii încurajează alte țări să-și dezvolte propriile strategii de securitate cibernetică, ca un cadru de reducere a riscului, și să se angreneze dincolo de granițe, a declarat Abigail Rupp, deputy chief mission la Ambasada SUA din România, la evenimentul Cybersecurity Forum 2018.

"Am încurajat țările să-și dezvolte propriile strategii de securitate cibernetică, ca un cadru de reducere a riscului, și să angreneze dincolo de granițe. Trebuie să încurajăm și să creștem colaborarea în apărarea rețelei, în managementul incidentelor și recuperare și să susținem dezvoltarea acelor capabilități oricând putem. Guvernul SUA trebuie să susțină și va continua să colaboreze cu sectorul privat. Trebuie să ne concentrăm pe împărtășirea de informații și colaborare", a spus Rupp.

Ea a precizat că un alt lucru pe care se concentrează SUA este criminalitatea cibernetică.

"Ne uităm la securitatea cibernetică și criminalitatea cibernetică separat, pe domenii pe care Guvernul Statelor Unite se concentrează, dar trebuie să fie o colaborare strânsă între aspectele tehnice și de investigare. Trebuie să ne asigurăm că susținem și dezvoltăm capabilitățile de management al incidentelor. Un alt punct îl reprezintă crearea unei culturi a securității cibernetice, nu doar vorbind cu oamenii care înțeleg prioritățile, dar creând o cultură care o susține, crescând conștientizarea publică și a industriei și rolul lor în protejarea sistemelor cibernetice. Orice analist ar spune că noi, ca indivizi, rămânem cea mai mare amenințare", a mai arătat oficialul ambasadei SUA, în cadrul evenimentului organizat de Comisia economică pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, în parteneriat cu Euromonitor Conferences și cu sprijinul Microsoft.

Potrivit sursei citate, un alt lucru important îl reprezintă conectarea cu grupuri de profesioniști, guvern și societate civilă, academie, mediu de afaceri pentru a se înțelege importanța și problemele referitoare la politicile cibernetice, securitatea cibernetică și criminalitate cibernetică. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău