SUA impun tarife suplimentare la importurile de oțel și aluminiu, riscând măsuri de retorsiune din partea UE și a Chinei

  • 02 Martie 2018 07:31
SUA impun tarife suplimentare la importurile de oțel și aluminiu, riscând măsuri de retorsiune din partea UE și a Chinei

Statele Unite ale Americii vor impune începând de săptămâna viitoare tarife suplimentare la importurile de oțel și aluminiu, a anunțat joi seară președintele Donald Trump, citat de postul CNBC.

Liderul de la Casa Albă a anunțat tarife mai mari cu 25% la importurile de oțel și de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oțel și aluminiu ori doar la cele din anumite țări.

„Oamenii nu au idee cum a fost tratată țara noastră de alte țări și de oameni care ne reprezintă care nu au idee despre nimic", a afirmat Donald Trump la o reuniune cu manageri din sectoare industriale desfășurată la Casa Albă, argumentându-și decizia prin faptul că tendințele comerciale au distrus industria americană de oțel și aluminiu.

Uniunea Europeană și China au avertizat în mod repetat că vor introduce măsuri simetrice dacă Administrația Donald Trump va impune tarife la aluminiu și oțel.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău