SUA impun sancțiuni împotriva unor susținători ai organizației teroriste Al-Qaida din Turcia: Vom continua să-i luăm în vizor pe toți cei care încearcă să ne facă rău

  • 17 Septembrie 2021 11:24
SUA impun sancțiuni împotriva unor susținători ai organizației teroriste Al-Qaida din Turcia: Vom continua să-i luăm în vizor pe toți cei care încearcă să ne facă rău

Administrația americană a impus sancțiuni împotriva a cinci susținători financiari ai organizației teroriste al-Qaida care activează în Turcia, anunță Departamentul Trezoreriei SUA într-un comunicat.

Majdi Salim, Muhammad Nasr al-Din al-Ghazlani, originari din Egipt, și Nurettin Muslihan, Cebrail Guzel și Soner Gurleyen, născuți în Turcia, au fost sancționați ca urmare a ”asistenței materiale, financiare, tehnologice” acordate sau ca urmare a ”asigurării bunurilor ori serviciilor” grupării teroriste, informează Agerpres.

”Aceste sancțiuni ilustrează angajamentul de neclintit al SUA de a tăia sprijinul financiar pentru Al-Qaida. Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri străini, inclusiv Turcia, pentru a expune și opri rețelele de sprijin financiar ale Al-Qaida”, a subliniat la rândul ei Andrea Gacki, directoarea Oficiului american pentru controlul activelor străine.

Ca urmare a sancțiunilor, bunurile celor cinci din SUA vor fi blocate, iar cetățenii americani nu vor mai putea face afaceri cu aceștia.

Mai mult, sancțiunile impuse de SUA pot îngreuna afacerile internaționale, numeroase bănci temându-se să nu aibă probleme legale din cauza încălcării acestora.

”Statele Unite nu vor uita niciodată victimele atacurilor de la 11 septembrie 2001 și celelalte acțiuni ale al-Qaida din lume. Vom continua să-i luăm în vizor pe toți cei care încearcă să facă rău SUA, cetățenilor noștri și intereselor noastre”, a insistat secretarul de stat american, Antony Blinken.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău