SUA | Fostul avocat al lui Donald Trump va fi audiat în Congres, cu ușile închise, despre ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale

  • 28 Februarie 2019 10:55
SUA | Fostul avocat al lui Donald Trump va fi audiat în Congres, cu ușile închise, despre ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale

Fostul avocat personal al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, va fi audiat joi, în spatele uşilor închise, de Comisia pentru serviciile de informaţii a Senatului, care investighează ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi orice eventuală complicitate a acesteia cu campania miliardarului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

A treia şi ultima audiere a lui Cohen în Congres din această săptămână va încheia o serie de mărturii explozive în care avocatul a adus noi acuzaţii împotriva fostului său patron.

Audierea va începând la ora locală 09.30 (14.30 GMT) şi se va prelungi pe parcursul zilei.

Miercuri, Michael Cohen a depus o mărturie dramatică în faţa Comisiei pentru Control a Camerei Reprezentanţilor, în care l-a acuzat pe Trump că a încălcat legea în timp ce se afla în funcţie, şi a declarat pentru prima dată că Trump a avut cunoştinţă despre e-mailurile piratate pe care urma să le publice WikiLeaks şi care au afectat campania candidatei democrate Hillary Clinton.

Este aşteptat ca, la fel cum a făcut şi marţi în Comisia pentru serviciile de informaţii a Camerei, Michael Cohen să prezinte scuze pentru că a minţit Congresul în 2017, când a declarat că demersurile vizând construirea unui Trump Tower la Moscova au încetat mai devreme de ianuarie 2016. În realitate, aceste discuţii s-au întins până în iunie 2016.

Cohen a fost condamnat între timp la 3 ani de închisoare pentru mărturie mincinoasă şi alte infracţiuni.

Preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, democratul Adam Schiff, a scris miercuri pe Twitter că intenţionează să pună întrebări despre proiectul Trump Tower, dezvăluirile despre WikiLeaks şi orice rol pe care l-ar fi avut Casa Albă în declaraţiile mincinoase anterioare ale lui Cohen.

'Astăzi, Cohen a oferit publicului american o relatare la prima mână despre conduita nepotrivită a lui Trump şi a celor din jurul lui. Mâine vom examina în profunzime multe din aceste subiecte', a notat Schiff.

La audierea de miercuri, Cohen a afirmat că Trump nu i-a spus niciodată în mod explicit să mintă Congresul în legătură cu negocierile privind proiectul imobiliar de la Moscova. El a declarat totuşi că a crezut că urmează îndrumări implicite de a reduce aceste eforturi.

Cohen a mai spus că nu are probe directe că Trump sau echipa acestuia au avut o relaţie de complicitate cu Moscova în timpul campaniei, dar că a avut suspiciuni că se întâmplase ceva nepotrivit.

Această posibilă complicitate face obiectul anchetei procurorului special Robert Mueller. Atât Donald Trump, cât şi Kremlinul au dezminţit în mod repetat aceste acuzaţii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
16 °C
cer senin
Umiditate:17 %
Vint:1,5 m/s
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
14 °C
Sat
12 °C

Curs oficial BNM 06 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0354 -0.0863
USD 18.5436 0.1155
RON 4.1489 -0.0175
UAH 0.6769 0.0080
RUB 0.2405 0.0057
Arhivă Radio Chișinău