SUA | Fostul avocat al lui Donald Trump va fi audiat în Congres, cu ușile închise, despre ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale

  • 28 Februarie 2019 10:55
SUA | Fostul avocat al lui Donald Trump va fi audiat în Congres, cu ușile închise, despre ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale

Fostul avocat personal al președintelui american Donald Trump, Michael Cohen, va fi audiat joi, în spatele ușilor închise, de Comisia pentru serviciile de informații a Senatului, care investighează ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 și orice eventuală complicitate a acesteia cu campania miliardarului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

A treia și ultima audiere a lui Cohen în Congres din această săptămână va încheia o serie de mărturii explozive în care avocatul a adus noi acuzații împotriva fostului său patron.

Audierea va începând la ora locală 09.30 (14.30 GMT) și se va prelungi pe parcursul zilei.

Miercuri, Michael Cohen a depus o mărturie dramatică în fața Comisiei pentru Control a Camerei Reprezentanților, în care l-a acuzat pe Trump că a încălcat legea în timp ce se afla în funcție, și a declarat pentru prima dată că Trump a avut cunoștință despre e-mailurile piratate pe care urma să le publice WikiLeaks și care au afectat campania candidatei democrate Hillary Clinton.

Este așteptat ca, la fel cum a făcut și marți în Comisia pentru serviciile de informații a Camerei, Michael Cohen să prezinte scuze pentru că a mințit Congresul în 2017, când a declarat că demersurile vizând construirea unui Trump Tower la Moscova au încetat mai devreme de ianuarie 2016. În realitate, aceste discuții s-au întins până în iunie 2016.

Cohen a fost condamnat între timp la 3 ani de închisoare pentru mărturie mincinoasă și alte infracțiuni.

Președintele Comisiei pentru serviciile de informații a Camerei Reprezentanților, democratul Adam Schiff, a scris miercuri pe Twitter că intenționează să pună întrebări despre proiectul Trump Tower, dezvăluirile despre WikiLeaks și orice rol pe care l-ar fi avut Casa Albă în declarațiile mincinoase anterioare ale lui Cohen.

'Astăzi, Cohen a oferit publicului american o relatare la prima mână despre conduita nepotrivită a lui Trump și a celor din jurul lui. Mâine vom examina în profunzime multe din aceste subiecte', a notat Schiff.

La audierea de miercuri, Cohen a afirmat că Trump nu i-a spus niciodată în mod explicit să mintă Congresul în legătură cu negocierile privind proiectul imobiliar de la Moscova. El a declarat totuși că a crezut că urmează îndrumări implicite de a reduce aceste eforturi.

Cohen a mai spus că nu are probe directe că Trump sau echipa acestuia au avut o relație de complicitate cu Moscova în timpul campaniei, dar că a avut suspiciuni că se întâmplase ceva nepotrivit.

Această posibilă complicitate face obiectul anchetei procurorului special Robert Mueller. Atât Donald Trump, cât și Kremlinul au dezmințit în mod repetat aceste acuzații.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău