SUA | FBI anunță că a dejucat un atentat jihadist prevăzut pentru 4 iulie

  • 02 Iulie 2018 18:35
SUA | FBI anunță că a dejucat un atentat jihadist prevăzut pentru 4 iulie

Poliția federală americană (FBI) a anunțat luni arestarea unui bărbat, susținător al rețelei Al-Qaida, suspectat că ar fi planificat un atentat în orașul Cleveland miercuri, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite, relatează AFP.

Demetrius Nathaniel Pitts, cunoscut și sub numele de Abdur Raheem Rafeeq, a spus unui ofițer FBI sub acoperire că intenționează să ucidă militari și familiile lor cu un vehicul încărcat cu explozivi, în acest oraș din statul Ohio.

Suspectul, care are cazier judiciar, a fost arestat și încarcerat duminică. El este acuzat de sprijinirea unei organizații teroriste.

'Intenția lui era de a ucide militari și familiile lor', a declarat agentul special FBI, Steve Anthony, într-o conferință de presă.

Născut în Statele Unite, Demetrius Pitts era monitorizat de luni de zile de poliția federală, după ce a postat pe rețelele sociale mesaje de susținere a Al-Qaida, și după ce și-a exprimat dorința de a recurge la violență armată.

'Postările lui pe Facebook erau, sincer, îngrijorătoare', a spus Anthony.

La fel ca în multe alte orașe din țară, în Cleveland, situat în regiunea Marilor Lacuri, erau prevăzute miercuri focuri de artificii cu ocazia Zilei Independenței, care marchează declarația de independență din 4 iulie 1776.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău