SUA: Echipa de campanie a lui Trump atacă în justiție New York Times pentru defăimare, o premieră

  • 27 Februarie 09:54
SUA: Echipa de campanie a lui Trump atacă în justiție New York Times pentru defăimare, o premieră

Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată miercuri New York Times pentru defăimare pentru un articol de opinie publicat în martie 2019, care vorbea despre o înțelegere între candidatul republican și președintele rus Vladimir Putin pentru a favoriza alegerea omului de afaceri în 2016, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Este pentru prima dată când Donald Trump și echipa sa de campanie atacă pentru defăimare acest grup de presă, pe care președintele și fostul magnat imobiliar newyorkez îl critică mereu de la începutul primei sale campanii prezidențiale, în 2015.

Organizația 'Donald J. Trump For President' cere daune de milioane de dolari, conform unui document depus miercuri la Curtea Supremă a statului New York.

Afirmațiile presupus defăimătoare sunt dintr-un articol de opinie al lui Max Frankel, fost director executiv al cotidianului între 1986 și 1994.

"Nu era nevoie de o înțelegere secretă electorală precisă între echipa de campanie a lui Trump și Vladimir Putin, pentru că ei aveau un acord global: sprijin pentru a o învinge pe Hillary Clinton în schimbul unei noi politici pro-ruse", a scris el în articolul său publicat la 27 martie 2019.

"Când a publicat aceste afirmații, Times știa bine că ele nu sunt adevărate", a scris echipa de campanie a lui Donald Trump într-un document semnat de avocatul său, Charles Harder, fără a preciza că textul a apărut în secțiunea de opinii a ziarului.

"Cu toate acestea, Times le-a publicat, știind că ele sunt false și că își păcălește cititorii", a adăugat organizația.

Conform acesteia, decizia a fost luată "din cauza orientării extreme a Times și a animozității sale față de echipa de campanie (a lui Trump)", dar și pentru "a influența în mod deplasat alegerile prezidențiale din noiembrie 2020".

"Echipa lui Trump apelează la justiție pentru a pedepsi un editorialist pentru că a avut o opinie pe care ea o consideră inacceptabilă", a reacționat o purtătoare de cuvânt a New York Times într-o declarație transmisă AFP.

"Din fericire, legea protejează dreptul americanilor de a exprima judecăți și concluzii, în special când este vorba de evenimente de importanță pentru opinia publică", a adăugat ea.

"Trump a numit presa 'inamicul poporului'", a comentat într-un comunicat candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders, "iar acum, inspirându-se de la amicii săi dictatori din lume, el încearcă să revină asupra libertății presei (...) atacând New York Times (...) Ajunge".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
24
Sun
23
Mon
22

Curs oficial BNM 15 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4388 0.0308
USD 17.0958 -0.0318
RON 4.0135 0.0067
UAH 0.6302 -0.0018
RUB 0.2407 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău