SUA | Dr. Fauci crede că vaccinul AstraZeneca este bun, dar compania a prezentat date depășite

  • 23 Martie 2021 17:01
SUA | Dr. Fauci crede că vaccinul AstraZeneca este bun, dar compania a prezentat date depășite

Medicul Anthony Fauci, consilier al președintelui american Joe Biden pentru COVID-19, este de părere că vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului este probabil foarte bun, însă o comisie independentă de revizuire a fost îngrijorată de date care ar putea induce în eroare, prezentate într-un comunicat de presă de săptămâna aceasta al companiei farmaceutice, transmite Reuters.

"Probabil este un vaccin foarte bun", a declarat marți dr. Fauci, care este și directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

La emisiunea Good Morning America (Bună dimineața, America!) a televiziunii ABC News unde și-a exprimat încrederea în vaccin, medicul a adăugat că un comunicat al AstraZeneca a prezentat date "care erau oarecum depășite și ar putea fi chiar într-o oarecare măsură înșelătoare", ceea ce a provocat îngrijorarea comisiei de monitorizare a datelor și siguranței.

În aceeași zi, AstraZeneca a anunțat că va contacta comisia independentă pentru studiul clinic al vaccinului în Statele Unite și va pune la dispoziție analiza primară a celor mai recente date.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău