SUA | Dr. Fauci afirmă că ridicarea restricțiilor prea devreme a dus la intensificarea bruscă a epidemiei

  • 29 Martie 2021 11:07
SUA | Dr. Fauci afirmă că ridicarea restricțiilor prea devreme a dus la intensificarea bruscă a epidemiei

Măsurile "premature" de eliminare a restricțiilor în Statele Unite, în contextul prezenței mai multor versiuni de coronavirus, au provocat recenta intensificare a epidemiei în Statele Unite, a declarat duminică doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), citat de dpa.

Creșterea numărului de cazuri era previzibilă și nu este fără precedent, a afirmat Fauci la televiziunea CBS. "Am spus de multe ori (...) la revenirea de la un vârf accentuat, când se ajunge la un punct de la care începe plafonarea, odată ce rămânem pe platou, există pericolul real de creștere bruscă. Și din nefericire asta începem să vedem", a explicat el.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut de la aproximativ 50.000 pe zi după o creștere de sărbători, dar recent a urcat din nou la 60.000, a arătat medicul.

El a comparat situația din SUA cu cea din Europa, unde "mai multe țări din Uniunea Europeană (...) au ajuns la un platou, după care au început să revină".

Noile versiuni de virus, mai periculoase, explică doar parțial aceste evoluții, a adăugat Fauci. "Ceea ce vedem este probabil din cauza unor lucruri cum ar fi venirea primăverii și relaxarea metodelor de combatere pe care le-ați observat. Cred că este prematur", a spus el.

Șeful NIAID a avertizat că trebuie evitate călătoriile cu avionul, chiar dacă pasagerii poartă măști. "Când ajungi la aeroport, cozile de la înregistrare, cozile la mâncare din restaurante, îmbarcarea așa cum vedeți, cum oamenii se adună uneori - acesta este genul de lucruri care cresc inevitabil riscul de infectare", a spus el.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău