SUA | Donald Trump cere execuția „rapidă” a autorilor atacurilor comise la El Paso și Dayton

  • 05 August 2019 20:10
SUA | Donald Trump cere execuția „rapidă” a autorilor atacurilor comise la El Paso și Dayton

Președintele Donald Trump a cerut luni execuția ''rapidă'' a celor doi autori ai atacurilor armate comise în weekend în SUA, precum și condamnarea rasismului și a supremației albe, criticând totodată ''idealizarea violenței'' și radicalizarea de către internet a ''spiritelor perturbate'', transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Trebuie să oprim idealizarea violenței în societatea noastră'', a spus Trump într-o intervenție pe tema celor două atacuri armate comise la El Paso (20 de morți și cel puțin 26 de răniți) și Dayton (nouă morți și cel puțin 27 de răniți) de către bărbați albi înarmați și care au deschis focul la întâmplare.

''Astăzi, pentru tineri aflați în dificultate este prea ușor să se înconjoare de o cultură care glorifică violența'', în special prin intermediul unor jocuri video ''atroce și sinistre'', a mai remarcat președintele american.

''Națiunea noastră trebuie să condamne cu o singură voce rasismul, sectarismul, supremația albă'', a continuat Trump după atacurile pe care le-a calificat drept ''crime împotriva umanității'' și a cerut execuția ''rapidă'' a celor doi autori.

''Ordon de asemenea Ministerului Justiției să propună o lege care să garanteze ca aceia care comit crime motivate de ură și asasinate în masă să fie pasibili de pedeapsa cu moartea și ca această pedeapsă să fie aplicată rapid, în mod hotărât și fără ani de amânare inutilă'', a indicat în continuare liderul de la Casa Albă.

Anterior, într-o postare pe Twitter, el a acuzat presa că ea contribuie ''în mare măsură'' la propagarea de ''fake news'' și a ''mâniei și isteriei'' în Statele Unite.

În cazul atacului de la El Paso, oraș situat la granița cu Mexicul, poliția investighează o motivație rasistă, autorul acestuia, identificat de presă drept Patrick Crusius, fiind bănuit că este autorul unui manifest anti-hispanic publicat pe un website al extremei drepte. Nu este clară deocamdată motivația atacatorului de la Dayton.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău