SUA | Donald Trump a denunțat atacul armat din orașul El Paso drept o crimă împotriva națiunii americane

  • 06 August 2019 08:48
SUA | Donald Trump a denunțat atacul armat din orașul El Paso drept o crimă împotriva națiunii americane

Președintele SUA Donald Trump a denunțat atacul armat din orașul El Paso drept o crimă împotriva națiunii americane și a întregii umanități.

22 de persoane și-au pierdut viața după ce un bărbat a deschis focul într-un centru comercial în urmă cu trei zile. Câteva ore mai târziu, un al doilea atac a avut loc într-o localitate din statul Ohio și 10 persoane, între care și trăgătorul, și-au pierdut viața. Atacatorul din El Paso pare să fie un adept al ideilor de extremă dreapta și al supremației albilor.

Donald Trump, care a fost acuzat de politicieni democrați că ar încuraja discursul rasist, a condamnat în intervenția sa acest tip de extremism. El a propus, totodată, o serie de măsuri pentru a împiedica noi atacuri în masă - o mai mare monitorizare a internetului, folosirea mai amplă a pedepsei capitale, precum și reformarea sistemului de sănătate mentală. El nu a cerut și limitarea accesului americanilor la arme de foc, o măsură pe care mulți o consideră vitală pentru reducerea crimelor în masă.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău