SUA, despre testele cu rachete ale Phenianului: Coreea de Nord se află în faza de provocare. „Să înceteze activitățile ilegale”

  • 13 Februarie 2022 12:48
SUA, despre testele cu rachete ale Phenianului: Coreea de Nord se află în faza de provocare. „Să înceteze activitățile ilegale”

Coreea de Nord este „în faza de provocare” cu testele sale recente de rachete balistice, a afirmat sâmbătă secretarul de stat american Antony Blinken.

Antony Blinken și miniștrii de externe sud-coreean Chung Eui-yong și japonez Hayashi Yoshimasa și-au reafirmat unitatea în fața amenințării nord-coreene în timpul unei întâlniri desfășurate sâmbătă la Honolulu, în statul american Hawaii, potrivit DIGI24.ro

Phenianul „trebuie să înceteze activitățile sale ilegale și să înceapă dialogul”, au scris cei trei înalți diplomați într-un comunicat comun, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Ei au calificat drept „destabilizatoare” cele șapte teste cu rachete efectuate de la începutul acestui an de Coreea de Nord.

Washingtonul, Tokyo și Seulul „nu au nicio intenție ostilă” față de Phenian și doresc în continuare lansarea unui dialog „fără condiții prealabile”, au adăugat ei.

Blinken s-a oprit în Hawaii pe drumul de întoarcere dintr-un turneu în regiunea Pacificului, unde a vizitat Australia și Fidji. La Melbourne, el a participat la o reuniune a QUAD, alianța dintre SUA, Australia, Japonia și India menită să contracareze influența în creștere a Chinei în Asia-Pacific.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău