SUA: Departamentul de Stat anunță concedierea forțată a personalului angajat pe plan local în Rusia

  • 31 Iulie 2021 09:54
SUA: Departamentul de Stat anunță concedierea forțată a personalului angajat pe plan local în Rusia

Departamentul de Stat a anunțat vineri că autoritățile ruse obligă Statele Unite să concedieze cetățenii ruși angajați de misiunile sale diplomatice din Rusia și a avertizat că plecarea acestora va influența activitățile diplomației americane în această țară, transmite AFP, citat de AGERPRES.

„Începând cu luna august, guvernul rus a interzis Statelor Unite să angajeze sau să utilizeze ca personal temporar cetățeni ruși sau din țări terțe, cu excepția serviciilor noastre de asigurare a securității", a precizat într-un comunicat de presă secretarul de stat Antony Blinken.

Drept urmare, 182 de angajați ruși și zeci de lucrători temporari care au lucrat la ambasada din Moscova și la consulatele din Vladivostok și Ekaterinburg vor fi concediați, a adăugat șeful diplomației americane.

„Aceste măsuri regretabile vor avea un impact puternic asupra activităților misiunii diplomatice americane în Rusia, inclusiv asupra securității personalului nostru, precum și asupra schimburilor noastre diplomatice cu guvernul rus", a menționat Antony Blinken.

În luna aprilie, Washingtonul a adoptat o serie de sancțiuni suplimentare care au vizat Rusia, acuzând Moscova de ingerință în alegeri și atacuri cibernetice. Zece diplomați ruși au fost expulzați și au fost impuse restricții răscumpărării de creanțe rusești de la băncile americane.

Rusia a răspuns cu expulzarea a zece diplomați americani, amenințări la adresa unor fonduri și ONG-uri finanțate de Washington și declararea ca indezirabili pe teritoriul său a mai multor membri ai executivului Biden.

„Cu toate că regretăm faptul că guvernul rus ne obligă să ne reducem serviciile și activitățile, SUA își vor onora angajamentul de a urmări o relație stabilă și previzibilă cu Rusia", a conchis secretarul de stat american. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău