SUA confiscă iahtul cu care s-au plimbat anul trecut Putin și Lukașenko. Noi sancțiuni împotriva oficialilor și oligarhilor ruși

  • 02 Iunie 19:26
SUA confiscă iahtul cu care s-au plimbat anul trecut Putin și Lukașenko. Noi sancțiuni împotriva oficialilor și oligarhilor ruși

Casa Albă a anunțat joi o nouă serie de sancțiuni împotriva unor oficiali guvernamentali ruși, dar și confiscarea unor bunuri de lux aparținând unor oligarhi apropiați de-ai lui Vladimir Putin. Pe lista bunurilor „blocate” se află mai multe iahturi, inclusiv cel pe care Vladimir Putin l-a primit anul trecut pe Aleksandr Lukașenko, potrivit Departamentului Trezoreriei SUA, citat de DIGI24.

Potrivit sursei citate, Biroul pentru Controlul Bunurilor din Străinătate din cadrul Departamentului Trezoreriei SUA a identificat două iahturi - Graceful, sub pavilion rusesc, și Olympia, sub pavilion Insulele Cayman - ca fiind „proprietăți blocate, în care președintele Vladimir Putin are interese”.

„În timp ce era președintele Rusiei, Putin a făcut numeroase călătorii cu aceste iahturi, inclusiv un voiaj în 2021 pe Marea Neagră, alături de Aleksandr Lukașenko, desemnat drept liderul corupt al Belarusului, care sprijină Rusia în războiul împotriva Ucrainei”, precizează Departamentul Trezoreriei într-un comunicat.

Alte două iahturi - Shellest și Nega - sunt și ele vizate de sancțiunile SUA.

„Shellest călătorește periodic pe coasta Mării Negre unde se află scandalosul palat al președintelui Putin, iar președintele Putin folosește Nega pentru călătorii în nordul Rusiei”, mai precizează Trezoreria SUA.

Trezoreria a impus sancțiuni și împotriva companiilor și entităților care dețin și mangeriază aceste iahturi.

Citiți continuarea pe DIGI24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău