SUA confirmă donarea a 80 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 către țările cu venituri mici

  • 04 Iunie 2021 09:26
SUA confirmă donarea a 80 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 către țările cu venituri mici

Washingtonul a anunțat joi că 75% din cele 80 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid promise de Statele Unite unor țări străine până la sfârșitul lunii iunie vor fi distribuite prin intermediul programului COVAX, relatează AFP.

"Astăzi, guvernul anunță cadrul pentru distribuirea acestor 80 de milioane de doze americane în întreaga lume", a indicat Casa Albă într-un comunicat. ''Cel puțin trei sferturi din dozele donate vor fi distribuite prin COVAX'', a adăugat sursa citată.

Aceasta reprezintă un total de 60 de milioane de doze distribuite prin acest sistem creat pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, în special către țările cu venituri mici.

Restul de 25% (20 de milioane de doze) vor fi destinate ''țărilor în nevoie, celor care se confruntă cu focare de epidemie, vecinilor imediați'' ai Statelor Unite, a indicat Casa Albă.

Washingtonul a precizat, de asemenea, țările cărora li se vor administra primele 25 de milioane de doze: aproape 19 milioane vor trece prin COVAX (6 milioane pentru America de Sud și Centrală, 7 milioane pentru Asia și 5 milioane pentru Africa).

Restul de 6 milioane vor fi distribuite direct către țări ''partenere'' (Mexic, Canada, Egipt, Irak, Yemen ...).

"Nu distribuim aceste doze pentru a obține favoruri sau pentru a forța obținerea unor concesii", a declarat președintele american Joe Biden într-un comunicat. ''Distribuim aceste vaccinuri pentru a salva vieți și a conduce lumea spre sfârșitul pandemiei, prin exemplul nostru'', a menționat, de asemenea, președintele american.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău