SUA cer Rusiei să înceteze împiedicarea navigației în Marea Neagră și în Marea Azov

  • 07 Martie 2019 12:50
SUA cer Rusiei să înceteze împiedicarea navigației în Marea Neagră și în Marea Azov

Secretarul de stat adjunct american pentru afaceri politice, David Hale, a declarat, joi, la Kiev, că Statele Unite ale Americii fac apel la Federația Rusă să înceteze împiedicarea navigației libere în Marea Neagră și în Marea Azov și să elibereze marinarii ucraineni capturați de forțele ruse în strâmtoarea Kerci.

Totodată, David Hale a reiterat că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia. "Cunoașteți declarația secretarului de stat Mike Pompeo, în care se menționează destul de clar că nu recunoaștem anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia. Totodată, cerem Federației Ruse să returneze Ucrainei navele și marinarii ucraineni capturați, să mențină strâmtoarea Kerci deschisă navigației și să nu împiedice accesul liber în Marea Neagră și în Marea Azov" - a declarat adjunctul secretarului de stat american.

Anterior acestei declarații, David Hale și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, au discutat despre consolidarea presiunilor internaționale asupra Federației Ruse.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău