SUA: Biden își începe mandatul cu o cotă de popularitate ce nu a fost atinsă niciodată de Trump (sondaj)

  • 28 Ianuarie 2021 09:21
SUA: Biden își începe mandatul cu o cotă de popularitate ce nu a fost atinsă niciodată de Trump (sondaj)

La o săptămână după instalarea sa la Casa Albă, președintele american Joe Biden se bucură de o cotă de popularitate ce nu a fost atinsă niciodată de predecesorul său Donald Trump în patru ani de mandat, potrivit unui sondaj publicat miercuri și citat joi de France Presse, preluat de Agerpres.

Potrivit sondajului Universității Monmouth, Biden obține 54% de opinii favorabile, față de 30% de nemulțumiți și 16% indeciși, o rată "mai mare decât în orice moment al mandatului lui Donald Trump", arată acest sondaj efectuat în perioada 21-24 ianuarie pe un eșantion de 809 persoane chestionate.

Un sondaj al Institutului Gallup cu puțin timp înainte de învestitură nota că republicanul părăsea Casa Albă cu doar 34% de opinii favorabile, un minim istoric, după ce și-a început președinția cu o cotă de popularitate de 45% și a atins 49% la începutul anului 2020.

Alte sondaje indică faptul că Joe Biden s-a bucurat de o popularitate bună în primele zile ale mandatului său: 56% pentru Morning Consult, 63% pentru Hill-HarrisX.

Dar Monmouth, la fel ca alte anchete, subliniază că susținătorii și oponenții președintelui sunt profund divizați în funcție de opiniile lor politice. Biden se bucură de o cotă de aprobare de 90% în rândul democraților, comparativ cu doar 15% printre republicani și 47% independenți.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău