SUA | Avocații cer o pedeapsă cât se poate de blândă pentru fostul director de campanie a lui Donald Trump

  • 02 Martie 2019 13:28
SUA | Avocații cer o pedeapsă cât se poate de blândă pentru fostul director de campanie a lui Donald Trump

Avocații fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, au cerut vineri judecătorului desemnat cu stabilirea pedepsei clientului lor să îl condamne "la mult mai puțin" decât maximul de 24 de ani de închisoare pe care îi riscă, relatează AFP.

Paul Manafort, 69 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Virginia, în august 2018, de fraudă bancară și evaziune fiscală. Un judecător urmează să decidă pedeapsa lui la 7 martie.

Potrivit unei evaluări a Ministerului Justiției, Paul Manafort, un apropiat al lui Donald Trump care a condus campania acestuia timp de două luni, ar trebui să fie condamnat la o pedeapsă cuprinsă între ''235 și 293 de luni'', între 19 și 24 de ani de închisoare.

O pedeapsă "clar disproporționată în raport cu infracțiunile pentru care Paul Manafort a fost condamnat", au estimat avocații săi, care au solicitat o pedeapsă "cu mult mai puțin" importantă decât cea sugerată de Ministerul Justiției, argumentând că Paul Manafort are cazierul curat și că sănătatea clientului lor s-a deteriorat în cele nouă luni petrecute în închisoare.

Paul "Manafort recunoaște că procesul este corect, acceptă verdictul juriului și își exprimă regretul pentru acțiunile sale", au mai scris avocații.

Într-un alt proces în capitala Washington, Paul Manafort, un fost lobbyist, a acceptat în septembrie să pledeze vinovat de conspirație contra Statelor Unite ale Americii și de obstrucționarea justiției.

Justiția a ajuns însă la concluzia că el a mințit FBI în cadrul acordului său de cooperare, iar biroul procurorului special a cerut o pedeapsă exemplară.

Paul Manafort este unul din cei șapte foști asociați sau consilieri ai lui Donald Trump inculpați în cadrul anchetei procurorului special, Robert Mueller, care investighează asupra unei posibile înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump și Rusia în cursul alegerilor prezidențiale din 2016.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău