SUA avertizează China, înainte de discuția lui Biden cu Xi, că „vor exista costuri” dacă sprijină agresiunea rusă în Ucraina

  • 18 Martie 2022 09:08
SUA avertizează China, înainte de discuția lui Biden cu Xi, că „vor exista costuri” dacă sprijină agresiunea rusă în Ucraina

Statele Unite au avertizat China că se va expune la represalii în cazul în care sprijină invazia rusească în Ucraina. Avertismentul a fost lansat cu câteva ore înainte de discuția programată a președintelui Joe Biden cu Xi Jinping.

„Suntem îngrijorați de faptul că ei intenționează să asiste direct Rusia cu echipament militar care ar fi folosit în Ucraina. Președintele Biden va vorbi cu președintele Xi și îi va spune clar că China va fi responsabilă pentru orice act care vizează sprijinirea agresiunii ruse și că nu vom ezita să îi impunem costuri”, a declarat, joi, șeful diplomației americane, Antony Blinken, scrie digi24.ro.

„Vedem cu îngrijorare că China se gândește să ofere Rusiei asistență militară directă”, a adăugat el.

Este avertismentul cel mai clar lansat Chinei de Statele Unite de la începutul războiului din Ucraina și vine cu doar câteva ore înainte de o convorbire între liderii american și chinez, programată vineri, la 9:00, ora Washingtonului.

Discuția, a patra dintre cei doi lideri de când Joe Biden este președinte, urmărește „să mențină deschise canalele de comunicare între Statele Unite și China”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău