SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră

  • 19 Februarie 2019 19:23
SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră

Distrugătorul american "Donald Cook" se îndreaptă în Marea Neagră, pentru a doua oară de la începutul acestui an, informează site-ul Flotei a VI-a a Forțelor Maritime Militare ale SUA citat de agenția RIA Novosti.

"Fiecare vizită aici ne oferă unica posibilitate de cooperare cu partenerii noștri maritimi", a declarat comandorul Mathew Powell.

În comunicat se subliniază că prezența distrugătorului în Marea Neagră va consolida stabilitatea în regiune. De asemenea, "Donald Cook" va desfășura manevre comune cu nave ale aliaților din NATO și ale partenerilor din regiune.

Aceasta este a doua deplasare a distrugătorului american în Marea Neagră de la începutul acestui an. În luna ianuarie, USS "Donald Cook" a intrat în portul Batumi din Georgia și a participat la exerciții cu două nave ale Pazei de Coastă a Georgiei.

Distrugtorul "Donald Cook" a fost dat în exploatare din anul 1998, iar principalul armament aflat în dotarea acestuia sunt rachetele de croazieră "Tomahawk". La bordul vasului se află între 56 și 96 de rachete de acest tip. 

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău