SUA au trimis bombardiere cu capacități nucleare în Europa

  • 19 Martie 2019 08:34
SUA au trimis bombardiere cu capacități nucleare în Europa

Armata americană a trimis în Europa două bombardiere capabile să transporte arme nucleare și rachete de croazieră. Cele două aeronave de tip B-52 vor fi staționate la o bază a Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie, scrie Digi24.

Este pentru prima oară, de la războiul din Irak, din 2003, când un astfel de tip de bombardier strategic este staționat de americani în Marea Britanie.

Mutarea armatei americane vine în contextul în care, la începutul anului, Statele Unite și Rusia și-au anunțat retragere din tratatul bilateral privind forțele nucleare intermediare, acuzându-se reciproc de încălcarea acestui pact în vigoare din 1987.

Considerată una dintre cele mai de temut arme, aeronava B-52 poate transporta până la 32 de tone de armament și se află în serviciul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite de mai bine de 60 de ani.

Anul trecut, în toamnă, un B-52 a desfășurat activități de antrenament în comun în spațiul aerian al României, la Bazele aeriene Mihail Kogălniceanu și Borcea, alături de Forțele Aeriene Române.

Pe de altă parte, Rusia a decis să plaseze bombardierele strategice cu capacități nucleare Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România, susține agenția rusă RIA, făcând referire la declarațiile unui parlamentar rus.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău