SUA au testat o rachetă cu rază medie de acțiune lansată de la sol, care și-a atins cu succes ținta

  • 20 August 2019 08:23
SUA au testat o rachetă cu rază medie de acțiune lansată de la sol, care și-a atins cu succes ținta

Statele Unite au anunțat că au testat o rachetă cu rază medie de acțiune lansată de la sol, care și-a atins cu succes ținta, după ce a parcurs o distanță de 500 de kilometri.

Pentagonul a precizat că e vorba de o variantă a rachetei de croazieră Tomahawk, utilizată de marina americană.

Un acord cu Rusia, din care Statele Unite au ieșit de curând, interzicea dezvoltarea unor astfel de rachete și de către forțele terestre.

Oficialii Apărării declaraseră, în luna martie, că acest tip de rachetă ar putea avea o rază de acțiune de 1.000 de km și că ar putea fi gata pentru a fi desfășurat în 18 luni de zile. Armata americană a testat tipul de rachetă care fusese interzis timp de mai mult de 30 de ani de tratatul INF, pe care semnatarele sale - Statele Unite și Rusia - l-au abandonat la 2 august.

Alături de varianta rachetei de croazieră Tomahawk, lansată de la sol, Pentagonul a anunțat că intenționează să înceapă să testeze, probabil înainte de sfârșitul anului, o altă rachetă balistică non-nucleară, cu rază de la 3.000 de km la 4.000 de km. Secretarul Apărării, Mark Esper, declarase în ziua abandonării tratatului INF, 2 august, că speră ca Pentagonul să dezvolte și să desfășoare în curând rachete care fuseseră interzise prin tratat, dar nu a anunțat un calendar în acest sens. Esper a respins atunci ideea unei noi curse a înarmării, transmite Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău