SUA au lansat noi atacuri împotriva rebelilor Houthi, în Yemen, la o zi după ce au lovit aproape 30 de ținte

  • 13 Ianuarie 10:50
SUA au lansat noi atacuri împotriva rebelilor Houthi, în Yemen, la o zi după ce au lovit aproape 30 de ținte

SUA au lansat noi atacuri asupra unor ținte din Yemen având legătură cu rebelii Houthi, la o zi după desfășurarea unui atac coordonat multinațional asupra a aproape 30 de poziții Houthi, relatează CNN citând un oficial american. Televiziunea Al-Masirah aparținînd rebelilor anunță „un număr de lovituri aeriene” care vizează capitala Yemenului, Sanaa, relatează News.ro.

Un canal de televiziune condus de Houthi informează că un atac aerian a lovit capitala Yemenului, Sanaa, scrie G4Media.

„Inamicul american-britanic vizează capitala, Sanaa, cu o serie de lovituri aeriene”, a anunțat sâmbătă dimineațaă, ora locală, rețeaua de știri Al-Masirah, condusă de Houthi.

Oamenii care locuiesc în capitala yemenită au apelat la rețelele de socializare pentru a semnala că au auzit mai multe explozii puternice.

Atacurile suplimentare efectuate vineri seară au avut o amploare mult mai mică decât în ​​noaptea precedentă, vizând o instalație radar folosită de Houthi, a afirmat oficialul.

Houthii au tras cel puțin o rachetă balistică antinavă către o navă comercială vineri.

Joi, SUA și Marea Britanie au lovit 28 de sobiective Houthi separate în încercarea de a le afecta capacitatea de a lansa atacuri asupra căilor maritime internaționale din Marea Roșie. Cele două țări au fost susținute și de Canada, Australia, Bahrain și Țările de Jos.

Cel mai recent atac a fost realizat unilateral de Statele Unite, a precizat oficialul.

SUA amenințaseră cu posibilitatea unei acțiuni militare suplimentare dacă Houthii continuă să lanseze atacuri cu drone și rachete asupra navelor comerciale din Marea Roșie.

„Ne vom asigura că răspundem rebelilor Houthi dacă vor continua acest comportament scandalos, împreună cu aliații noștri”, a declarat vineri, în Pennsylvania, președintele american Joe Biden.
Dar după loviturile conduse de SUA, gruparea rebelă susținută de Iran a lansat o altă rachetă balistică anti-navă către o navă comercială din Golful Aden, la sud de Yemen.

Noile atacuri vin și după ce Casa Albă a declarat că încearcă să evite o escaladare.

„Tot ceea ce facem, tot ceea ce încercăm să facem este să prevenim orice escaladare ulterioară”, a declarat vineri, pentru CNN, John Kirby, coordonator de comunicații strategice pentru Consiliul Național de Securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău