SUA au impus testarea COVID-19 pentru vizitatorii din China

  • 02 Ianuarie 2023 19:29
SUA au impus testarea COVID-19 pentru vizitatorii din China Foto: Ministerul Sănătății

Autoritățile din SUA au impus testarea COVID-19 pentru vizitatorii din China. Decizia a fost luată după ce Beijingul a anunțat că săptămâna viitoare își va redeschide granițele, anulând restricțiile stricte, și ca urmare a valului de infectări din China, scrie descopera.ro.

Autoritățile din SUA au declarat că lipsa de date „adecvate și transparente” privind evoluția COVID-19 în China a contribuit la decizia de a solicita teste începând cu 5 ianuarie pentru călătorii care intră în țară venind din China, Hong Kong și Macao.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor susțin că acest lucru este necesar „pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului, în timp ce lucrăm pentru a identifica… orice potențiale noi variante care ar putea apărea”.

China acuză mass-media și statele occidentale de o „exagerare”

Miercuri, Ministerul de Externe de la Beijing a declarat că normele privind coronavirusul ar trebui instituite doar pe baze „științifice” și a acuzat țările occidentale și mass-media de „exagerare” a situației.

Italia, Japonia, Taiwan și India au anunțat și ele că introduc teste obligatorii, în timp ce Marea Britanie și Australia monitorizează situația din China, dar nu intenționează să modifice regulile de acces în țară.

O decizie va fi luată și la nivel european

Comisia Europeană a declarat că specialiștii din Comitetul pentru securitate sanitară se vor reuni joi pentru a discuta „posibile măsuri pentru o abordare coordonată a UE” în ceea ce privește valul COVID din China.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău