SUA au donat MAI un lot de echipamente

  • 06 Aprilie 2022 15:59
SUA au donat MAI un lot de echipamente

Ministerul Afacerilor Interne a recepționat astăzi, 6 aprilie, un lot de echipament din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care vine să sprijine eforturile instituției în gestionarea fluxului migrațional. Lotul conține 12 monitoare, 5 laptopuri, 2 unități Smart TV, 40 unități USB Flash Drive.

Evenimentul de acordare a asistenței a avut loc în prezența Secretarului general al MAI, Serghei Diaconu și Directorului Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL) a Ambasadei SUA în Republica Moldova, Brett Rose.

„Vă asigur că tehnica respectivă va fi folosită în cel mai bun mod posibil și sunt convins ca această donație va întări capacitățile Centrului Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică. SUA întotdeauna a fost un partener de încredere pentru Ministerul Afacerilor Interne”, a menționat Serghei Diaconu.

„Suntem bucuroși să sprijinim eforturile Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea acestei crize. Suntem alături de voi și din partea noastră veți primi susținere în mod constant pentru beneficiul și siguranța cetățenilor”, a declarat Brett Rose.

Menționăm că, lotul de echipamente este destinat Centrului Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică, aflat în subordinea Inspectoratului de Management Operațional al MAI. Valoarea donației este de aproximativ 10 mii de dolari.

Totodată, în contextul evenimentului, oficialii au purtat discuții pe activitatea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Biroului Migrație și Azil și Inspectoratului General al Poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău