SUA au donat 25 de calulatoare Centrului COVID-19 din Chișinău

  • 08 Aprilie 2020 16:49
SUA au donat 25 de calulatoare Centrului COVID-19 din Chișinău

Donație din partea Statelor Unite pentru Centrul COVID-19 din Chișinău. Ambasada SUA în Republica Moldova a donat 25 de calculatoare pentru centrul de triere a bolnavilor de COVID-19, amenajat la Moldexpo.

Tehnica va ajuta la gestionarea înregistrării pacienților și a asistenței aflate în administrare. Calculatoarele instalate astăzi de către donatori din sectorul internațional și privat care colaborează cu guvernul Rep. Moldova vor ajuta la salvarea de vieți omenești.

Statele Unite anunță că vor continua „să lucreze cu guvernul Republicii Moldova și cu organizațiile internaționale din domeniul sănătății pentru a identifica necesitățile și soluțiile, în timp ce facem față acestei crize împreună”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice de pe pagina de Facebook.

Ministerul Sănătății susține că această donație este foarte importantă pentru funcționarea eficientă a instituției.

Autoritățile municipale din Chișinău afirmă că aceste calculatoare vor permite ca datele pacienților să fie stocate în regim operativ, iar informația să fie prelucrată rapid. Totodată,  cu ajutorul tehnologiilor, operatorii vor avea o conexiune cu spitalele municipale din oraș, astfel pentru a putea depista unde sunt paturi libere pentru a putea transporta pacientul în funcție de gravitatea bolii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău